Slovakien

Slovakien blev ett självständigt land 1993 och många trodde att ekonomin i Slovakien skulle gå mot botten – men tvärtom har ekonomin blivit starkare sedan dess. Slovakien har tillhört flera olika riken under sin historia och därför hittar man mycket som kommer från Tjeckien och Österrike.

Trots den ringa storleken så finns det mycket mer i Slovakien än vad man kan tro, allt från skidorter till annan avkoppling. Det finns många varma källor i Slovakien som utnyttjas för spa-upplevelser, modernt utrustade badhus och kurorter som finns på många platser runtom i landet.
Slovakien är landet med de flesta grottorna i centrala Europa och det är perfekt för de som är mer äventyrslystna.Alla grottor är inte tillgängliga så det är viktigt att ta reda på vilka som man kan besöka och dessutom är flera av grottorna på UNESCO:s världsarvslista och är därför extra skyddade.

Huvudstaden Bratislava är inte den mest tillgängliga, med dåliga flygförbindelser med Skandinavien, men för den som orkar ta sig hit finns mycket att upptäcka. Bara några timmar bort finns en rad andra huvudstäder, som Wien, Prag och Budapest.

För barnen finns det äventyrsbad där också de vuxna får leka och svalka av sig under varma dagar. Stugor och pensionat finns alltid till hands i närheten om man behöver en plats att bo under sin vistelse på platsen.

Slovakien är inte ett turisttätt land och det finns många godbitar att upptäcka och fler upptäcker att Slovakien har mycket mer att erbjuda än man kan tro.