Bologna

Bologna i Italien har många namn. Staden kallas även för den lärda, den röda och den feta staden. Varför alla dessa namn då? Jo, den lärda staden kallas den för att Europas äldsta universitet finns här. Röd kallas den för sin politiska bakgrund och fet kallas den för att markera ett sällsynt kaloririkt kök.

I Bologna kan man se vackra arkader i de gamla stadsdelarna och vackra byggnader och kulturskatter. Bologna är också känt som Italiens kulinariska huvudstad. Bologna har även en stadskärna från medeltiden med 20 höga torn som bevakar staden. I Citykärnan är byggnaderna av tegel och det finns nästan 4 mil av stenarkader där man kan promenera utan att bli blöt under regniga dagar och även söka skydd från värmen under de varmaste dagarna. Väldigt praktiskt tycker många, även Bolognaborna själva.

Invånarna i Bologna är väldigt kända för sitt goda humör, sin charm och sitt sätt att njuta av livet. Inte konstigt att så många väljer att åka hit på sin semester. Det är även på vissa ställen i Bologna helt bilfritt vilket gör att ljudnivån är väldigt behaglig. Mellan juni och september har slottsträdgårdarna öppet för opera, teater, film och konst. Det finns även ett jättevackert operahus man kan gå på konserter i.

Till Bologna reser man framförallt om man vill uppleva Italien för första gången eller om man vill se Italien i vardagen. Bologna är nämligen en stad som får högsta poäng för livskvalitet. Det är alltså perfekt. Dessutom gillar bolognaborna turister vilket inte gör saken något sämre.