Luna Cafe i Querétaro, Mexico

När man irrat runt som ensam turist i Mexico ett tag så vill man till slut sätta sig ner för att ta det lugnt och det kan man.

Jag hittade efter ett tag Luna Cafe, eftersom jag inte är en hejare på spanska och egentligen endast kan ”Taco con pollo” samt ”con queso” och ”con carne”. Så blev besöket på Luna Cafe en aningens utanför min ”comfort zone”. Men precis som alla andra mexikanare så är det trevliga och mycket hjälpsamma. Det blev lite spanska, lite engelska och mycket peka med fingret.

Ovanligt och ovanligt var det kanske inte att man fick betala efteråt. För mig var det lite ovanligt, som svensk är jag uppfostrad med att man betalar och sedan äter, ett av få undantag i sverige är restaurang.

Personalen var som sagt trevlig och hjälpsam. Syntes inte till så mycket heller. Vilket är märkligt då man betalar efteråt. Ingen som vakar över en för att se så man in stjäl så som det är runt i sverige. Klarade inte av att slappna av ordentligt något kändes skumt.

Annars så saknade Luna Cafe uteservering och även rökfri avdelning. Saker man förvisso kan leva med när man är ensam och det är varmare ute än inne.

Sortimentet var inte det största 3 tårtor och 3 muffins. Tyvärr fikade jag inte någon mer gång så jag vet inte hur det står sig mot andra fik i mexico.

Nu kommer vi till den roliga delen. Prisbilden. Jag åt en tårta för 18 pesos och drack en kaffe för 12 pesos. Räknat i tacos så blir det 5 stycken tacos.

Café: Luna Cafe, Querétaro, Mexico.
Plats: Calle Independencia, Avenida V. Carranza.