Museum i Bratislava

Bratislava har en både lång och intressant historia som sträcker sig tillbaka till 5000 år f Kr. Staden har varit en del av flera stora riken, bland annat Österrike-Ungern. Det finns flera museer i Bratislava som visar stadens långa och spännande historia, men inte bara det.

För den musealt intresserade finns det nämligen mycket annat att ta del av, till exempel konstmuseer. Passa därför på att besöka flera olika museer när du ändå är på besök i Bratislava. På så sätt får du nämligen en unik chans att vidga dina vyer. Här kommer ett urval av några av de mer kända museerna som du kan besöka i Bratislava.

Bratislavas stadsmuseum

Bratislavas stadsmuseum är det äldsta museet i Slovakien som är i drift, etablerat 1868. Museets primära mål är att visa upp Bratislavas historia i olika former från de tidigaste perioderna med hjälp av historiska och arkeologiska samlingar.

Museet har nio permanenta utställningar i åtta specialiserade museer och de flesta ligger i Gamla Stan. De olika museerna är specialiserade på vapenindustrin och Bratislavas militära historia samt Bratislavas historia sedan medeltiden.

Slovakiens nationalmuseum

Slovakiens nationalmuseum förvaltar 16 specialiserade museer i och utanför Bratislava. I Bratislava finns bland annat Naturvetenskapliga museet, Arkeologiska museet, Historiska museet (som ligger i slottet) och Judiska kulturmuseet.