Salvador

Salvador är huvudstaden i delstaten Bahia. Människorna som lever i denna delstat, bahianos, är kända för sin avslappnade levnadsstil. Salvador är Brasiliens kulturella höjdpunkt med sin starkt afrobrasilianska kultur. Här är Candomblé religionen, med sina rötter i Afrika, stor och Capoeira, blandning mellan kamsport och dans, kan man se utövas överallt. I den speciella musik man spelar till Capoeiran är det en skönt gungande takt i.
De traditionella, kryddstarka, maträtterna serveras av kraftiga,
vitklädda, kvinnor. Man kan se och höra de originella
Olodumtrummslagarna spela på sina enorma trummor på söndagskvällar på torget, Largo do Pelourinho. Den stora hissen, Elevador Lacerda, som förbinder de två stadsdelarna Cidade Alta och Cidade Baixa, är en populär turistattraktion. I det historiska området Pelourinho i den övre stadsdelen, Cidade Alta, finner man otaliga kyrkor från 1600-talet och det är även här en stor del av nattlivet utspelas på kullerstensgatorna. Tisdagskvällen är en traditionellt livlig kväll i Pelourinho och den håller på ända in på småtimmarna. Pelourinho har nyligen genomgått en stor renovering.
I delstaten Bahia finns många andra trevliga resmål såsom Porto Seguro, här landsteg sjöfararen Pedro Cabral när han upptäckte Brasilien år 1500, Morro de São Paulo, en paradisliknande ö, och den vackra kustremsan norr om salvador som kallas för ”kokosnötsmotorvägen”, Estrada do Coco.