Åk på en spännande resa

Att segla runt jorden bjuder ofta på många fina matupplevelser. Och seglar man förbi soliga Spanien så måste man ändå fortsätta in i medelhavets vatten och utforska. Det gäller att segla till Italien och sedan runt stöveln för att komma till de riktigt fina kusterna. När man väl har tagit sig in hittar man till Kroatien. I Kroatien finns där hundratals öar att besöka och en hel del spännande mat att äta. Fördelen med att segla runt i världens hav är att man får möjligheten att testa maten ifrån kusterna. Uppe i bergen i Kroatien hittar man olivträden som utvinner fantastisk olivolja medan kusterna har tillgång till fin fisk och skaldjur. Vill man testa på ostron exempelvis så är det Mali Ston man ska besöka:

Ostron- och musselodling i bukten utanför Mali Ston har funnits sedan 1700-talet. De hundratals flyttunnorna syns lång väg. Det är de som håller repen och näten där ostronen och musslorna växer under ytan. Ostronen är världsberömda. I Kroatien. Vattnet är saltrikt och innehåller mycket mineraler. På andra sidan bergen utvinns saltet ur havsvattnet. Ända sedan 1300-talet har ortsbefolkningen hjälpt till att bärga uppemot 100 ton salt varje år.

Det är också lätt att hyra segelbåt i Kroatien och för den som gärna vill uppleva alla delar så är det bara att flyga ner och sedan hyra båten på plats. Det är självfallet inte alla som har råd att köa en segelbåt och det blir då en bra lösning inför semestern. Glöm inte att kolla upp kostnader för hamnplatser och liknande innan avfärd. Sedan går det enkelt att välja just din önskade segelbåt hos moresailing.se.