Gardasjön

Gardasjön, eller Lago di Garda som det heter på Italienska, ligger precis vid alpernas fäste i norra Italien. Gardasjön är omgiven av vacker natur och charmiga bad- och kurorter. Åker man hit kan man räkna med utfärder i det vackra landskapet, avkopplande dagar på stranden och kanske till och med en tur till Verona som bara ligger ett par mil från Gardasjön.

Gardasjön är den största i Nord-Italien. Här kan man bada i vatten som är azur-blått och alldeles klart. Precis vid stranden ligger de gamla städerna som är typiska för just denna trakten. Smala gränder och charmiga terasser är det som utmärker dem. Det är även det som lockar dit turisterna. Invånarna kring Gardasjön är väldigt vänliga och tillsammans med de trevliga städerna blir detta en perfekt utgångspunkt för en underbar semester.

Man tror att Gardasjön har skapats genom glaciärerna under istiden rörde sig kontinuerligt. Innan sjön såg ut som den gör idag har 4 istider passerat. Många glaciärer har rört sig genom ”bäckenet” och urholkat det som idag är sjön.
Temperaturen kring Gardasjön varierar mellan 10 grader i januari och 35 grader i juli. Under vintermånaderna blir det aldrig riktigt kallt kring Gardasjön. Därför kan det vara ganska trevligt att besöka denna del av Italien även på vintern. Inte bara på sommaren.

Runt omkring Gardasjön finns det en hel del saker att aktivera sig med. Det finns golf, cykling, segling, klättring, vandring, tennis, dykning, vindsurfing och mycket mer. Det är lätt att med båt ta en utflykt till en strand eller restaurang på andra sidan sjön då båtar trafikerar mellan byarna utefter kusten.

Det milda klimatet, den rika växtligheten, alla spår från antiken och så klart den gästfria befolkningen för Gardasjön till ett internationellt resmål.