Lido di Jesolo

Denna badort ligger på den venetianska rivieran. Lido di Jesoli är en av Italiens bästa och mest kända badorter. Det är ett riktigt paradis för badälskare med en välskött sandstrand som är 1,6 mil lång. Stranden i sig kantas av hotell, restauranger, butiker och uteserveringar. På senare år har strandpromenaden verligen utvidgats.

Lido di Jesolo är prefekt om man har barnen med sig på semester, likaså om man åker iväg för att koppla av. Staden ligger vid kusten till det Adriatiska havet och det är bara 3 mil till Venedig. Parallet med stranden och strandpromenaden hittar man huvudgatan i Lido di Jesolo. På kvällarna blir detta en stor gågata med massor med folk, en hel del frestande butiker, mysiga caféer och romantiska restauranger. Här finns det garanterat en härlig semesterstämning. Framåt natten finns det en hel den diskotek att välja mellan vilket gör att dagen aldrig tar slut.

Vill man åka hit på sin semester ska man tänka på att i början och i slutet på säsongen är priserna på hotellen som lägst. Vill man inte bo på hotell finns det stora möjligheter att bo på camping istället. Mellan Jesolo och Venedig finns det nämligen flera fina campingplatser där man kan hyra husvagnar eller bungolows till bra priser.