Hotell i Milano

Milano är fantastisk stad som lockar mängder med turister varje år och har ett riktigt bra utbud på hotell. Här finns flera hundra olika hotell och boenden att välja mellan så det är ingen stor risk att du inte har valmöjligheter.

Det finns hotell i Milano som är ganska billiga och det finns betydligt dyrare och lyxigare alternativ. Här finns faktiskt ganska många hotell som är lyxiga och det har med mängden affärsresenärer och shoppingresenärer som kommer till staden.

Hotellen i Milano är väl utspridda över staden men det är betydligt kortare avstånd mellan dem i centrum än vad det är i utkanten av staden. Det är dock inte speciellt konstigt att många hotell ligger i och runt själva stadskärnan i Milano, det är ofta här de flesta resenärer vill bo.

De billigaste hotellen i Milano kan du få för ca 150-200kr per natt. Dessa hotell är dock mycket enkla och ligger inte speciellt bra till. Men är du villig att transportera dig in till stadskärnan och vill komma billigt undan så kan dessa vara ett alternativ.

Fyrstjärniga hotell i Milano är faktiskt inte speciellt dyrt. Du kan få ett hotellrum från ca 400-500kr per natt med denna standard.

Femstjärniga och lite lyxigare hotell finns från ca 1000kr per natt och uppåt beroende på vilken standard hotellet har och vilket typ av rum du har.

Om Milano

Milano är en ganska stor stad och kan till storlek nästan likställas med Stockholm där Milano är snäppet större. Milano har närmare 1,4 miljoner invånare och en mycket vacker stad.

Staden har väldigt många svenska resenärer och har en större turism än städer med liknande storlek. Anledningen till detta är framför allt två saker. Fotbollslaget Milan har länge varit en av storfavoriterna att följa och deras matcher lockar till sig åskådare från hela världen. Den andra faktorn är att Milano är ett internationellt centrum för modeindustrin. Här finns väldigt många stora och kända företag inom mode vilket givetvis även gör Milano till ett av Europas bästa städer att shoppa kläder, accessoarer och andra modesaker.

När det kommer till sevärdheter så har Milano väldigt många vackra kyrkor och monument. Det finns helt enkelt väldigt många imponerande byggnader att besöka. Det finns även en mängd museer, utställningar och teatrar att besöka när du är i staden.

Det är dock ingen tvekan om att många resenärer kommer för fotbollen och shoppingen. Båda dessa upplevelser är något ut över det vanliga.