Madrid är Spaniens hjärta

Ja det är staden som är nygammal, pulserande och gästvänlig att komma till, här trängs många kulturer inom stadens murar men trots detta i samverkan och det skapar en autentisk och fin känsla.

Ofta när man åker till Spanien åker man ju till kuststaden Barcelona, där man både kan leva strandliv och få citypuls. I Madrid, som inte är alls lika exploaterad finns den riktiga känslan av Spanien levande och kulturrik, med konst, musik och film. Här trängs coola barer med shoppingdistrikt, ruffiga kvarter med gallerier.

Mat och underhållning
Vem gillar inte den klassiska spanska maten tapas? Gärna med lite gott vin till, kanske lite Sangria och sedan en härlig danskväll på någon av stadens alla sprittande uteställen. Maten och museerna får sedan dagen efter slåss om din uppmärksamhet, kanske ett och annat café också. Det går även utmärkt att:

Promenera i denna stenstad, där det förvånande nog är gångavstånd till det mesta.
Finna hotell i alla olika prisklasser och i alla olika tänkbara stadsdelar
Besöka krogar, jazzbarer och restauranger av olika sorter och rang
En spännande resa är den du vågar ta ut svängarna på, den du vågar gå lite utanför din komfortzon för att prova nya saker, kanske saker du aldrig hade vågat hemma i Sverige. En sådan resa kanske gör dig starkare och tuffare, mer modig samt ger kanske dig känslan av att du är levande – mer än någonsin. Det är ju trots allt därför vi ofta reser, för att påminna oss själva om att det finns mer av både världen och av en själv, som inte alltid syns eller känns i vardagens trista lunk.