Saker att göra i Brisbane

Brisbanes subtropiska klimat gör det till en bra plats att besöka när som helst på året. Det är en stad där alla spenderar sin tid utomhus ser fantastiska ut och har kul.

Bridge Climb
Sydney är inte den enda staden med en berömd bro. Brisbanes Story Bridge är lika ikonisk för sin skyline som Harbour Bridge är till Sydney. Det skulle inte vara samma stad utan det. Det är vackert att titta på solnedgången över Story Bridge från Wilsons Lookout i New Farm men det är ännu bättre att ta en solnedgångsklättring upp till toppen. Vi klättrade under dagen och medan det inte var solnedgång över CN Tower EdgeWalk var det ett bra äventyr. Flera personer var nervösa för höjden men var hängivna när de var där uppe. Det är ett utmärkt sätt att se stadens layout och den slingrande floden som löper genom den.

Segwayäventyr
Vi åkte på en Segwayturné i Kangaroo Point och det var ett bra sätt att se staden. Men Riverlife erbjuder många aktiviteter. Det finns bergsklättring utanför Kangaroo Point Cliffs, cykling och kajakpaddling. Livet i Brisbane äger rum på floden så gå med lokalbefolkningen och njut av naturen på vattnet.

South Bank
South Bank är Brisbanes kulturcentrum. Här hittar du Brisbane Convention Center, Maritime Museum, Queensland Performing Arts Center, Science Scentre och konstgallerier. Det är värt att spendera en dag eller två att utforska. Förutom alla gallerier och museer är det också ett bra ställe för en promenad längs floden för att njuta av utsikt över staden och lite glass. Det finns även Wheel of Brisbane där du kan hoppa på pariserhjulet för ett fågelperspektiv över området.

Coot-Tha Mountain Scenic View
Vår vän Anthony föreslog att vi drar upp till Coot-Tha Mountain efter att vi träffats över en öl på The Whickam (en av Brisbanes mest historiska barer) och jag är glad att han gjorde det! Det erbjuder fantastisk panoramautsikt över staden och det finns ett kafé på toppen där du kan njuta av det hela.

På väg upp eller ner kan du stanna vid Botinacal Gardens, som anses Queenslands främsta subtropiska trädgårdar.

Det finns också en Koalafristad. Koalas kan vara svårt att hitta i naturen men vid Lone Pine Koala Sanctuary finns det 130 koalor som lätt kan upptäckas.

Att ta sig runt Brisbane

Hoppa på City Hopper för att komma runt Brisbane
City Hopper är en gratis färjetrafik som opererar mellan Sydney Street, New Farm och North Quay. Ta en tur för en gratis scenisk utsikt.

City Cat är en prisvärd flodtaxi som går från ena änden av staden till den andra. Det är perfekt för senare timmar. Vi tog det hem från baren från brygga till brygga.

Brisbane är en lättpromenerad stad downtown men att ha en bil är ett utmärkt sätt att se alla platser vi ville se. Hyr en bil för ett par dagar för att komma ut till stränderna eller utforska omgivningarna.

Gratis Brisbane Greeter Tour
Ett bra sätt att lära känna en ny stad är att ta en rundtur. Vad är ett bättre sätt än att ta en rundtur som är gratis! Brisbane Greeter Tour drivs av en grupp volontärer som delar med sig av sina favoritberättelser och tips om staden. Vi hade en bra tid att lära oss lite om kända fakta och Brisbanes historia.

Brisbane Powerhouse
Brisbane Powerhouse är ett konstnärsområde där komedi visar och levande teater finns både inomhus och ute. Det är där de coola människorna i staden hänger och uteplatsbaren är den perfekta platsen för att se solen gå ner med vänner. Det är en pittoresk miljö längs floden med park och stigar och tecken på poesi och humor.

Queen Street Mall
För utomhusglädje är Queen Street Mall en gågata fylld med shoppingarkader och restauranger. En eftermiddag kan spenderas utforskande av mer än 700 återförsäljare av de historiska världsarvslistorna. Det är svårt att tro att folk under 1990-talet inte fick äta utomhus i Brisbane men idag finns det gott om uteplatser och kaféer som gör det perfekta stället för folk att titta på.

Var kan man äta i Brisbane
Vi är resenärer som ofta har chans att äta på de bästa platserna i staden. Våra midjelinjer visar det! Måltiderna i Brisbane var gudomliga och här är några av våra favoritrekommendationer.

ARIA är stadens nyaste och hetaste restaurang. Öppnat av kändisskocken Matt Moran och Aria erbjuder utsikt över vattnet och utsökt mat. Vi hade fyrarättersmeny med vin matchningarna var perfekta. De gjorde ett fantastiskt vegetariskt alternativ som var att dö för. Vi tog våra vänner till middag här och de sa att det anses vara den bästa restaurangen i staden.

Balfour Kitchen är en modern restaurang med australisk meny och med en europeisk stil. Till frukost och middag älskade vi det. Färska lokala ingredienser gör utsökta måltider som våra färska kammusslor och rostad kungsfisk. Balfour Kitchen röstades till bästa romantiska restaurangen på första plats i 2015. Det var perfekt för det här reseparet som hängde i Brisbane i några dagar.

Madame Wu är en exklusiv, elegant och funky bar och matsal med asiatisk fusionsmat. Deras bosatta sommelier och mixolog har utvecklat en fantastisk vin och cocktaillista med de bästa lokala och internationella vinerna för att komplettera allt som är Madame Wu.