Vad man ska göra i Melbourne

Det sägs att Melbourne är den coolaste staden i Australien. Efter att ha besökt Melbourne håller vi med! Melbourne har kallats den mest levande staden i världen men det är också ett utmärkt turistmål. Melbourne är en plats där du kan spendera dagar och koppla av och njuta av funky city vibe. Vi hade chansen att utforska några av stadens attraktioner och det här är några av rekommendationerna om vad man ska göra i Melbourne.

Queen Victoria Market Tour
Jag har aldrig varit för marknadsturer. Vi brukar finna dem lite blasé men Queen Victoria Market Tour var allt annat än det! Vi hade så mycket kul med att träffa säljare på denna historiska marknad. Att ta Queen Victoria Market Tour gav oss inblick i historien om marknaden (visste du att den byggdes på en kyrkogård?) och tillät oss att interagera med ägarna av affärer medan provning av deras fantastiska livsmedel som lokal ost och honung, ostron, vin, öl och choklad. Du kommer inte att lämna marknaden hungrig det är säkert. Allt är högsta kvalitet här. Marknaden är inriktad på kockar och restauranger.

Hidden Secrets Lane och Arcades Tour
Melbourne är fyllt med smala gator och täckta arkader. Man kan gå vilse i och med att utforska dem alla och du kommer inte verkligen uppskatta deras mening och historia om du inte går Hidden Secrets Lanes och Arcades Tours. Här hittar du utmärkta caféer som Melbournes minsta kafé oberoende designers och specialbutiker. Liksom Queen Victoria Market Tour har du chansen att prata med affärsägare och utforska området på ett djupare sätt än att du skulle vandra genom gatorna ensam. Det är ett utmärkt sätt att bli orienterad i stad och ta reda på vad du ska göra i Melbourne under resten av din resa!

Soluppgången i luftballong över staden
Det är en av de få platserna på jorden du kan åka varmluftsballong över en stad. Det är det största stadscentrumet för luftballong och resan är spektakulär. Se till att ge dig själv detta om du är några dagar i Melbourne. Vindar förändras hela tiden så att åka kan avbrytas i sista minuten. Men nästa dag när väder förbättras som gjorde det gjorde för oss! Morgonen börjar klockan 04:00 när din guide kommer till ditt hotell innan du åker ut till ett fält. Se till att klä sig bekvämt och kom ihåg att även om det är varmt ute kan det fortfarande vara kallt i luften högt uppe. 45 minuters resa tar dig direkt över staden och gav oss en birdseye över fotbolls-, cricket- och tennisstadionerna. Flygningen följs av en champagnefrukost och du har redan haft ett livstidsäventyr innan de flesta har ens vaknat.

Graffiti lanes

Hidden Secrets Lanes och Arcades Tour ger dig en smak av Melbournes graffiti-gator men du måste komma tillbaka efteråt för att verkligen undersöka konsten.
Dessa gator är dedikerade till graffiti så konstnärer inte målar runt om i staden. Det finns mycket politisk och sociala kommentarer i graffitin och du kommer sannolikt att se en konstnär arbeta om du hänger där tillräckligt länge. De två populära gatorna är Hosier Lane och Union Lane.

Eureka Sky Deck
En stadsresa skulle inte vara komplett utan att gå upp till en hög utkiksplats. Liksom de flesta internationella städer har Melbourne en egen hög utkiksplats på Eureka Sky Deck. Den har fantastisk utsikt över staden och floden men det har en unik funktion som vi ännu inte har sett i andra stadsbesök. Edge är världens enda rörliga glasstruktur som rör sig ut och dinglar över kanten av Sky Deck på 88: e våningen. Till skillnad från Toronto’s fantastiska glasgolv som är gratis måste du betala 15 dollar extra för att komma in i SkyDeck. Vi kännde inte att det var värt pengarna men om du är rädd för höjder kommer du definitivt att få spänningen du letar efter. Det är en cool idé att låsa i personer i ett ”hissrum” och flyttas ut från huvudbyggnaden och sedan se hur golvet verkar falla bort vid dina fötter.

Utforska Federation Square
Federation Square är bara det coolaste torget vi har hänt på. Visst finns det många torg i världen men Federation Square har mycket aktiviteter. Gigantiska skärmar är inställda för att människor ska se utomhusevenemang. Pop-up teaterföreställningar äger rum på bakgator och konstnärer hänger på gatan och visar sina talanger. Det finns konstgallerier, restauranger, kaféer och takterrasser. Federation Square är platsen att vara på.

Dagstur till Great Ocean Road
Det är ingen tvekan om att The Great Ocean Road är Victoria States främsta attraktion. Det är bara en timmes bilresa från Melbourne och om du besöker staden är det ett måste att besöka. Det finns turer som går dagligen eller du kan hyra en bil för att se de 12 apostlarna. Vi rekommenderar att du ger dig en längre tid än en dag att utforska. Vi deltog i fyra dagars Great Ocean Walk till de 12 apostlarna och det var magnifik.

Australian Open
Melbourne är hemma för den australiensiska öppna mästerskapet och när det är på gång stannar staden. Oroa dig inte om du inte har biljetter till arenan för det visas på stora skärmar varje gång av evenemanget på Federation Square. Varje bar spelar varje match och du kan spionera på spelare som går genom gatorna.

Solnedgång Över Yarra River
En promenad längs en av de många broarna eller boka en solnedgångsbåttur för att titta på när solen går ner över Melbourne. Staden lyser till perfektion när solen går ner och du vill inte missa det medan du är där. Det finns många restauranger och barer längs floden där du kan få en glimt av solnedgången. Vi njöt av utsiktenen från takterrassen vid Transit som ligger precis ovanför Taxi Kitchen.

Vad ska man mer göra i Melbourne? Äta såklart. Melbourne är ett matparadis med restauranger som passar alla smaker. Du hittar mest längs floden Yarras som erbjuder urval av varje kultur och matlagning. Vi älskade Asian Fusion-menyn på Taxi Kitchen och det äkta grekiska köket i Gazi Restaurant och de eleganta skapelserna av Donovans på stranden.