Shopping i Bratislava

Shopping i Bratislava är alltid en mycket positiv upplevelse. De flesta butiker och affärer accepterar betalning med kreditkort. Betalning i euro är okey, men mycket få av butikerna i stan accepterar andra valutor.

Shopping i Gamla Stan

De vackra gatorna i Gamla Staden kantas av butiker med lyxvaror och prissätts därefter. Här hittar du bland annat Obchodna ulica som säljer billigare varor.

Gatumarknader

Gatumarknaderna ligger utanför Gamla Staden men är lätta att komma till och dessa är riktiga pärlor. Här kan du hitta allt möjligt, även lite ovanligare saker.

Köpcentrum och gallerior

I Bratislava finns fyra stora köpcentrum och de ser ut som många av de köpcentrum som har byggts de senaste decennierna. Här finns biografer, caféer, restauranger och många affärer med olika inriktningar. Hos Polus City Center arrangeras speciella evenemang, hos Aupark finns ett äventyrsbad inomhus med speciella arrangemang för barn på sommaren samt bowling och Avion erbjuder filmvisning i en IMAX-biograf, du kan åka skridskor på skridskobanan och inomhus finns det attraktioner som är anpassade för barn.

Den senaste gallerian i Bratislava är Soravia Palace. Förutom dessa gallerior finns det många moderna shoppingcenter som växer upp i olika delar av stan, speciellt i nya kontorsbyggnader eller helt nära stormarknader. De brukar se ut som miniköpcentrum och har små affärer. Konceptet innehåller en handfull butiker och ett par restauranger. Det är ett mysigare alternativ till gigantiska köpcentrum.