Rimini

Rimini har länge varit ett väldigt populärt resmål i Italien. Det staden är mest känd för är sina kilometerlånga stränder. På vissa ställen sträcker sig sandstränderna 300 meter in från vattenbrynet till dynerna. Men det finns mycket mer att se än bara stränder. Staden har en stadskärna där man kan besöka medeltida kyrkor med romerska ruiner. Att shoppa är också väldigt populärt i Rimini. Corso d´Augusto är shoppinggatan som gäller. Där finns det mycket att både se och köpa.

Så mycket finns det att välja att på under dagarna. Men när solen går ner och kvällen tittar fram finns det precis lika mycket att göra. Då slår nämligen nattlivet upp sina dörrar. Då gäller det att bege sg till strandpromenaden som är full med barer, diskotek och nattklubbar i alla möjliga slag. Man hittar alltid något som passar för ens humör just den kvällen. Dessutom finns det verkligen något för alla smaker. Till och med Italienarna själva väljer ofta Rimini som semestermål och det måste ju betyda att det är en bra stad. Det är verkligen ett semesterparadis för soldyrkare, framförallt bland skandinaver, tyskar och östeuropéer. Rimini är dock betydligt sömnigare när det inte är säsong.

Priserna här i Rimini ligger något lägra än på de flesta andra badorterna i Italien. Därför väljer många att åka hit. Och givetvis för solen och badets skull. Men Rimini är även ett perfekt ställe att utgå ifrån om man vill se andra saker i Italien. Härifrån kan man besöka Bologna, San Marino och Venedig.