Terracina

Drygt 10 mil från Rom och nästan lika långt från Napoli hittar man Terracina. Det är en stad som har en fantastisk natur, kultur, historia och en genuin italienska atmosfär. Det har länge varit en favorit bland skandinaver och många väljer att återvända hit år efter år. Många har till och med blivit så fästa vid orten att de har flyttat dit.

Det som lockar många turister till Terracina är den 5 kilometer långa och breda stranden. Annat som lockar är den trivsamma atmosfären kring gatorna som kantas av restauranger, caféer, barer och butiker.
Staden har dessutom en lång och fascinerande historia som också lockar många nyfikna besökare. Historian sträcker sig ända till tiden före Roms bildanden. Redan på 300-talet drogs den romerska härvägen, Via Appia genom staden. Och än idag kan man promenera på dess markbeläggning som är väl bevarad.

Eftersom Terracina är så centralt beläget mellan Rom och Neapel är det ett perfekt resmål för den som vill se sig omkring. Det spelar ingen roll om man åker på arrangerade utflykter eller man åker iväg på egen hand. Utflyktsmöjligheterna är enorma. Man kan till exempel åka till ön Capri, eller till Rom för att besöka Colosseuom, Pantheon eller den spanska trappan. Vill man kan man även besöka Neapel där man får uppleva en härlig av mopeder, hus, restauranger, kaféer, italienare och fotboll.
Ett annat måste när man är i Terracina är att ta sig till Pompeji, staden som dess invånare som begravdes i askan från Vesuvius utbrott år 79.