Den kokande kratern av Wai-O-Tapu

Wai-O-Tapu Crater i Nya Zeeland är ett måste att besöka när man reser runt norra ön.

Vilken syn!
När de berättade att vi skulle till Wai-O-Tapu Thermal Wonderland var jag lite skeptisk. Det låter som en science park för barn. Inte riktigt det första som man kommer att tänka på när man tänker på Nya Zeelands norra ö.

Jag blev överraskad när jag kom fram och såg inget pariserhjul, berg-och dalbana eller spunnet socker. Istället blev jag välkomnad med lukten av sulfat och utsikten över denna kokande massa de kallar Champagnepoolen. Nu är det coolt! För en fotograf kände jag mig som ett barn i en godisaffär.

Namnet Champagne Pool kommer från mängderna av koldioxid som liknar ett glas bubblande champagne. Detta geotermiska område är fyllt med värmekällor och geysrar och vi tillbringade timmar av promenader runt i detta naturens underverk.

Sitter vid kanten av Champagnepoolen väntade jag tålmodigt på att ångan skulle rensa tillräckligt för att jag kunde få en bra bild av bakgrunden. Färgerna, ångan och den kontrasterande himlen bidrog till att sammanföra bilden.

Så som du tittar på bilden och ta in skönheten och tänd en tändsticka och lukta på svavlet. Låtsas att du sitter vid kanten av en kokande vatten. Det är ett bra sätt att avsluta helgen!