Unika saker att uppleva i Nya Zeeland

Det finns så många saker att göra i Nya Zeeland. Visste du att det är känt som världens äventyrskapital?
Nya Zeeland är en drömdestination som packar in ett stort antal äventyr i ett litet utrymme med häpnadsväckande landskap, kosmopolitiska städer och adrenalinpumpande äventyr.

Unika saker att göra i Nya Zeeland
Det kan vara överväldigande att avgöra vilka saker man väljer att göra i Nya Zeeland och speciellt om du har begränsad tid. Vi har här beskrivet de mer unika och spännande sakerna att göra i Nya Zeeland utöver de vanliga bungyjumpen och skydiven.

Nya Zeeland är kompakt och lätt att ta sig runt i genom att hyra din egen campingvärd. Gå med i en hop-on-hop-off turné. Kort sagt, Nya Zeeland har allt!.

1 – Flyg ditt eget stuntplan
Det mest originella och spännande äventyret du någonsin kommer att göra i ditt liv är att flyga ditt eget stuntplan på Ufly Extreme. Föreställ dig att du tar full kontroll över planet du vänder upp och ner och runt mitt i luften som pilot Vincent talar igenom flygningen från cockpiten bakom. Det är definitivt inte för svaghjärtade personer men är definitivt det mest unika vi gjorde i Nya Zeeland eller någonstans för den delen.

2 – Bungy Jump i Queenstown
Bungy jump uppfanns av AJ Hackett i Queenstown och om du besöker måste du se till att du hoppa av från en plattform på en av platserna. Ett bungyjump är nummer 1 aktivitet av saker att göra i Nya Zeeland för många människor. Det finns många att välja mellan från det ursprungliga brygghoppet till den skrämmande Nevis Bungy som ligger 134 meter över mitten av ett slott!

3 – SkyDive
När fallskärmshoppning i Abel Tasman har du möjlighet att hoppa från 5000 meter. Skydive Abel Tasman är den enda platsen i Nya Zeeland som du kan hoppa så högt från. Det finns många ställen att hoppa i Nya Zeeland men Abel Tasman är speciell eftersom du kan se både norra och södra ön när du hoppar.

4 – Trekka på Fox Glacier
Vem vill inte gå på en glaciär? Foxglaciären är antagligen en av de enklaste och snabbaste glaciärvandringarna som du någonsin kommer att kunna göra och ligger på en låg höjd som passar för alla som är relativt passande.

5 – Simma med delfiner
Simning med delfiner är en av de mest magiska ögonblicken du någonsin kommer att ha i ditt liv. I Islands Bay hade man möjlighet att bada med flaskdolfiner. Vattnet är varmare på norra ön, så du behöver inte bära en våtdräkt här!

6 – Cruisa Milford Sound
År 2008 namngavs världens toppresenär och Rudyard Kipling som kallade den 8: e av världens underverk. Milford Sound är landets mest kända turistmål. En kryssning genom Milford Sound är ett måste när man besöker landet. Dess fantastiska fjordar visar några av de högsta havsklipporna i världen.

7 – Vandra Tongariro Crossing
Tongariro Crossing anses vara en av de bästa dagsturerna i hela världen. Det är en absolut vacker vandring som tar dig genom stora dalar, upp bergssluttningar och till otroliga vulkaniska sjöar. Peter Jackson valde denna plats att vara den fruktade Mount Doom i Lord of the ring.

8 – Vitvattenrafting klass 5
Vi har gjort mycket whitewater rafting runt om i världen men klass fem hastighet bara två timmar från Christchurch var spänningen för en livstid. Efter att ha raftat mot det massiva vattnet kan du hoppa genom några mindre forsar från 3 till 5 meter höga forsar. Det får verkligen blodet att pumpa.

9 – Valskådning
När valskådning i Kaikoura är chansen att se valar och om du inte ser något kommer de att återbetala 80% av dina pengar.

10 – Segling
Man kan inte uppskatta skönheten i en kustlinje tills du ser det från långt håll. Att ta en segelresa är ett roligt och avkopplande sätt att tillbringa dagen. Vi seglade längs kusten av Abel Tasman National Park utforskade avskilda stränder och bevittnade unika bergformationer. Men viktigast av allt, vi hade möjlighet att vara kapten på båten!

11 – Se glödmaskarna
Glödmaskar är små insekter som avger ett bioluminescerande ämne. De finns i många grottor i Nya Zeeland och du måste gå och se dem när du är där. Glödmaskar lämnar aldrig grottan och de spenderar sina liv och äter insekter som tar sig in i de djupa grottorna. Från en glödmask hänger det hundratals trådar för att kunna fånga sitt byte och med hjälp av sina ”lampor” lockar de insekterna där de fångas i sin snygga sträng för att vänta på en långsam död.

12 – Moeraki Boulders
Moeraki Boulders är ett naturfenomen som ligger längs en sträcka av Koekohe Beach på Nya Zeelands Otago-kust. Jag visste inte ens att de fanns, men allvarligt, de är en av de bästa sakerna att göra i Nya Zeeland. De ligger mellan Moeraki och Hampden på södra ön. Forskare hävdar att moerakablocken bildades för många år sedan på grund av leriga sediment som långsamt bildar stenarna genom erosion, vågaktivitet och jordskred. Det är en fascinerande plats att se.

13 – Tamaki Maori Village i Rotorua
Polyneserna bosatte sig här på 1200-talet och ett utmärkt sätt att lära sig om historia är att besöka Tamaki Maori Village i Rotorua där du kommer att välkomnas av Powhiri, en formell välkomstceremoni följt av krigsdanser och sånger.

14 – Zorbing i Roturura
Nya Zeeland är känd för sina knasiga äventyr och när du ska försöka zorbing i Rotorua. Rotorua är också ett utmärkt stopp för varma källor så efter en dag med äventyr kan du värma upp dig i det varma vulkaniska svavelvattnet.

15 – Wai-O-Tapu
Wai-O-Tapu är ett termiskt underland. Gå längs säkra leder genom denna otroliga geotermiska pool med vulkaniska och sura sjöar. Bubblande leror, ångande mark och vulkaniska kratrar vid denna naturliga attraktion som är en av de 20 mest surrealistiska platserna i världen.