Semester i Spanien

Mallorca & Costa del Sol
Visst har det skett en boom i turistnäringen när det kommer till semestermål för sol- och badsugna semesterfirare. Spanien var tidigare den solkrönte konungen för bra och pålitlig charter till semestermål i solen. Idag reser en del människor nästan runt jorden för att få ligga vid poolen eller äta melon på stranden. Men Spanien står sig fortfarande starkt i den interkontinentala tävlingen om solande och badande semesterfirares gunst!

För barnfamiljer, älskande par, kick-off och konferensresor är ändå Spaniens mest klassiska semestermål som Malaga, Playa de las Americas och Las Palmas – fortfarande omåttligt populära för svenska turister i jakt på avkoppling och njutning.

Barcelona & Madrid
Spaniens första och andra städer, Madrid och Barcelona är precis lika populära semestermål som Spaniens öar och solkust. Sveriges unga och shoppinglystna turister väljer gärna att resa till Barcelona på sin semester. Den spanska kulturen har alltid haft en plats nära hjärtat på svensken. Barcelona som är Kataloniens huvudstad är också en av världens mest populära resmål. Staden är full av Spansk kultur. För att inte tala om all shopping, bra nattliv och fester.

Tapas och uteliv kan varvas med badresor utanför staden och med museibesök för den som vill uppleva allt som Spaniens storstäder har att erbjuda. Även om tjurfäktning successivt förbjuds i landskap efter landskap i Spanien blandar städerna en stor variation av gammal och ny spansk kultur. Den vetgirige turisten kan i Spaniens storstäder förkovra sig i allt från konstmuseer till arkitektur.

 
Sport & Äventyr i Spanien
Vill man diversifiera sin spanska semester finns oändliga möjligheter till alternativa semestermål och aktiviteter för resenärer med faiblesse för äventyr. Man kan surfa på några av Europas finaste vågor på Teneriffa. Man kan se Spanien från sadeln på cykel och sportsemester genom landet. Vill man kan man besöka både öken och snötäckta berg i Andalusien och Pyrenéerna. Äventyrsmöjligheterna för turister är lika många som antalet semestermål Spanien har att erbjuda.