Skaffa bostad i Spanien

Spanien är verkligen en härlig plats. När vi tänker på Spanien tänker vi på många olika saker, men sol, strand, tapas, varma nätter, flamenco och alldeles utomordentlig fotboll. Många svenskar drömmer väl om ett solhus i Spanien, en plats där de kan spendera sina dagar i värmen och uppleva allt vad den spanska kulturen innebär med sin cerveza och med tjurrusningen i Pamplonas. Och det behöver inte vara en omöjlighet, det är alldeles möjligt att skaffa sig en bostad i Spanien! I längden kan det bli bra mycket billigare än att bo på hotell och köpa en charterresa varenda gång man vill ner till Spanien, att ha ett eget hus är praktiskt då man bara behöver en billig flygstol ned då!

Här hittar du en hel del tips om vad du ska tänka på för att lyckas när du vill köpa en bostad i Spanien. Några tips är att verkligen ta dig ned till området du letar bostad i, titta runt och prata med lokalbefolkningen, och ta hjälp av en mäklare om du behöver det! Sen har vi några egna tips att ge dig. Först och främst, räkna med att ni kommer bli väldigt poppis i vänkretsen när de får veta att ni har ett eget ställe i Spanien! En bra idé kan vara att skaffa sig ett gäng gästsängar inför alla de besök ni lär få, ni vill ju inte låta era gäster sova på soffan. Gästsängar kan man hitta bland annat på http://www.sleepo.se/gastsangar.html till ett bra pris.

Ett annat tips är att lära sig språket, även om många spanjorer har hjälpligt bra engelska så har verkligen inte alla det, särskilt om ni ska ge er ut till någon av de platser i Spanien där det vanligtvis inte är så många turister. Då är det ett smart val att lära sig tala spanska, om inte flytande så i alla fall tillräckligt mycket för att kunna föra en enkel konversation och be om hjälp med olika saker!