Foz do Iguacu

Iguaçufloden föds i bergen Serra do Mar på 1300 meters höjd, i
delstaterna Paraná och Santa Catarina. När den når de 275 fallen, som är mer än 3 km breda, så är den enorm. Vattnet faller hela 80 meter på sin högsta punkt. Fallen är delade mellan Argentina och Brasilien med den största delen av fallen på den Argentinska sidan. ”Iguaçu” betyder ”stort vatten” på Tupi- Guaraniindianernas språk.
Bilder kan inte ge dessa vattenfall rättvisa, man måste se och höra dem. Man kan gå på gångbroar ut över fallen eller åka i snabba motorbåtar fram till dem (även ibland ända in i dem beroende på kaptenens humör). Man bör tänka på att man skall kunna skydda sin kamera utrustning när man gör denna båttur, för man kan bli rejält blöt i närkontakten med vattnet. Även en flygtur med helikopter över Iguaçu fallen kan starkt rekommenderas.

Djurlivet är rikt i nationalparken som man åker in i för att besöka fallen på den brasilianska sidan. Alldeles vid själva fallen ligger lyxhotellet Cataratas. Även om man besöker både den brasilianska och
argentinska sidan av fallen så räcker det med att spendera två dagar här då själva staden Foz do Iguaçu inte har så mycket att erbjuda.
Man kan även besöka staden Ciudad del Este, i Paraguay, som bara ligger ca 20 km från fallen. Itaipudammen som är världens största
vattenkraftverk ligger 19 km från Foz och man kan där gå på guidade turer. Detta vattenkraftverk producerar tillräckligt med el för att förse en stad i Londons storlek med energi.