Resa runt i Panama

Panama är ett relativt litet land där en resa från gränsen i väst till gränsen i öst tar 6–7 timmar med bil. Vill man göra den resan är det bara att följa den panamerikanska motorvägen som skär rakt igenom landet. Vill man inte köra själv finns utmärkta bussförbindelser mellan städerna. Inrikesflyget är också utmärkt med många destinationer och frekventa avgångar.

Många som reser till Panama vill gärna kombinera vandringar med besök vid klassiska sevärdheter samt sol och bad på vackra stränder. Vill man ha flexibilitet är det klokt att hyra en egen bil. Utbudet av biluthyrare är stort, även i de lite mindre städerna. En sak att komma ihåg är emellertid att trafiken i städerna kan vara både tät och hektisk.

Det finns två typer av bussar i Panama. Landsvägsbussarna är moderna och bekväma. Det är extremt billigt att nyttja dessa bussar för rundresor i Panama. Inne i städerna förbinds stadsdelarna med mindre bussar.

I städerna är också taxi ett bra alternativ. Det är enkelt att stoppa en taxi på gatan. Man ska bara se till att komma överens om priset innan man sätter sig i taxin. Taxi är ett utmärkt färdsätt om man vill ta sig till stränderna sydväst om Panama City.

För att ta sig till de vackra öarna i skärgården Archipiélago de las Perlas söder om Panama City är det båt som gäller. Här finns kritvita stränder och goda möjligheter att prova på olika vattensporter.